2009. június 6., szombat

Térkép és igazoló füzet a Szent Márton Útról



A Szent Márton Gyalogos Vándorút Szombathely és Domonkosfa közötti szakaszát bemutató kiadvány jelent meg június első hetében. A 32 oldalas füzetet a székesfehérvári Tájoló 98 Térképészeti Iroda készítette Szombathely város megbízásából. Az 1:60.000 méretarányú színes térképek segítségével könnyebbé válik a Szent Márton Út magyarországi szakaszának végigjárása. Bár a címben csak a Domonkosfáig tartó szakasz szerepel, a térkép ábrázolja a határhoz közelebbi szlovéniai területeket is (Mártonhelyig, illetve Kebeleszentmártonig), ahol az út még kijelölés alatt áll.
Az útvonal mentén található látnivalók képekkel illusztrált rövid ismertetése mellett a füzet néhány más praktikus információt is tartalmaz. Pl. azt, hogy mik a feltételei az út végigjárását igazoló jelvény és oklevél megszerzésének. (A kiadvány egyben a jelvényszerző túra igazolófüzete is, ahol jutott két oldal a pecsétlenyomatoknak is.)
Az érdeklődők egyelőre csak a szombathelyi Tourinform Irodában vásárolhatják meg a füzetet, de a tervek szerint rövidesen néhány más helyen is hozzáférhető lesz.

További információk a Szent Márton Útról - itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése